Jednoduchý recept

Zvěřinový guláš s becherovkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 47198

Ingredience

60 ml Becherovka
900 g Cibule
15 g Feferony
400 g Jelení kýta
400 g Kančí kýta
50 g Kečup ostrý
3 g Kmín drcený
120 g Křen
4 g Majoránka
50 g Olej slunečnicový
25 g Paprika mletá sladká
300 g Paprika červená
2 g Pepř černý mletý
150 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
100 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
150 g Sádlo škvařené
10 g Sůl
200 g Vepřový bok uzený
200 ml Víno červené
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 714 kcal
Kilojoule 2 986kJ
9% Sacharidy 31 g
56% Tuky 42 g
74% Sodík 1 g
75% Bílkoviny 42 g

Zvěřinový guláš s becherovkou postup přípravy receptu:

1

Odblaněnou kančí a jelení kýtu nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, uzený bůček bez kostí na kostičky, feferonku zbavíme semínek a nasekáme na jemno, papriky bez jádřinců rozkrájíme na slabší proužky, nakládaná rajčata scedíme a trochu pokrájíme, česnek prolisujeme.

2

V hrnci rozehřejeme olej se sádlem, přisypeme cibuli, usmažíme dozlatova. Přidáme všechno maso, osolíme, okmínujeme, opepříme, posypeme mletou paprikou a krátce osmahneme. Podusíme ve vlastní šťávě. Přisypeme papriky, přidáme rajčata, česnek, feferonku, kečup, podlijeme červeným vínem, pivem, becherovkou a dodusíme. Podle potřeby podléváme pivem a vínem. Na závěr guláš ovoníme majoránkou, provaříme a odstavíme. Díky množství cibule a paprik by měl být guláš dostatečně hustý sám o sobě.

3

Porce rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným křenem a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Jako příloha je nejvhodnější čerstvý chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept