Zvěřinový guláš s becherovkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zvěřinový guláš s becherovkou
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 47198 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
60 ml | Becherovka |
4 stroužek | Česnek |
900 g | Cibule |
15 g | Feferony |
400 g | Jelení kýta |
400 g | Kančí kýta |
50 g | Kečup ostrý |
3 g | Kmín drcený |
120 g | Křen |
4 g | Majoránka |
50 g | Olej slunečnicový |
300 g | Paprika červená |
25 g | Paprika mletá sladká |
2 g | Pepř černý mletý |
150 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
100 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
150 g | Sádlo škvařené |
10 g | Sůl |
200 g | Vepřový bok uzený |
200 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 91,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 112,7mg |
Vitamín E | 5,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Feferony, Kmín drcený, Křen, Majoránka, Olej slunečnicový, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sádlo škvařené, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Becherovka, Jelení kýta, Kančí kýta, Kečup ostrý, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Vepřový bok uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zvěřinový guláš s becherovkou postup přípravy receptu:
1 | Odblaněnou kančí a jelení kýtu nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, uzený bůček bez kostí na kostičky, feferonku zbavíme semínek a nasekáme na jemno, papriky bez jádřinců rozkrájíme na slabší proužky, nakládaná rajčata scedíme a trochu pokrájíme, česnek prolisujeme. |
2 | V hrnci rozehřejeme olej se sádlem, přisypeme cibuli, usmažíme dozlatova. Přidáme všechno maso, osolíme, okmínujeme, opepříme, posypeme mletou paprikou a krátce osmahneme. Podusíme ve vlastní šťávě. Přisypeme papriky, přidáme rajčata, česnek, feferonku, kečup, podlijeme červeným vínem, pivem, becherovkou a dodusíme. Podle potřeby podléváme pivem a vínem. Na závěr guláš ovoníme majoránkou, provaříme a odstavíme. Díky množství cibule a paprik by měl být guláš dostatečně hustý sám o sobě. |
3 | Porce rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným křenem a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Jako příloha je nejvhodnější čerstvý chléb.