Jednoduchý recept

Zvěřinový guláš s celerem a beraními rohy

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 47199

Ingredience

150 g Celer bulvový
300 g Chléb konzumní
200 g Cibule
800 g Hovězí vývar základní
3 g Jalovec
450 g Jelení maso
30 g Jíška hotová tmavá
50 g Kečup ostrý
3 g Nové koření mleté
25 g Paprika mletá sladká
200 g Paprika sterilovaná
2 g Pepř černý mletý
300 ml Pivo tmavé 12% 4,0% obj.
450 g Srnčí maso
80 g Sádlo škvařené
8 g Sůl
100 g Vepřový bok uzený
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 563 kcal
Kilojoule 2 354kJ
12% Sacharidy 42 g
30% Tuky 22 g
83% Sodík 2 g
80% Bílkoviny 45 g

Zvěřinový guláš s celerem a beraními rohy postup přípravy receptu:

1

Srnčí a jelení maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, celer očistíme a nastrouháme nahrubo, nakládané pariky "beraní rohy" scedíme, zbavíme je stopek a semínek, česnek prolisujeme, kousek uzeného bůčku pokrájíme na drobné kostičky.

2

V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme cibuli a osmahneme do růžova. Přidáme srnčí a jelení maso, osolíme, opepříme, podlijeme troškou vývaru, dusíme do vysmahnutí. Posypeme mletou paprikou, přidáme uzený bůček, celer, kečup, česnek, okořeníme drceným jalovcem, mletým novým kořením a za občasného podlévání vývarem dusíme téměř do měkka. Nakonec přidáme beraní rohy, zahustíme tmavou jíškou, přilijeme černé pivo a dodusíme. Podle potřeby dochutíme solí, pepřem a podáváme s čerstvým chlebem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept