Vepřová játra s jablky (minutka) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová játra s jablky (minutka)
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 472 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Jablka |
1000 g | Játra vepřová |
50 ml | Mléko polotučné |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 ml | Olej rostlinný |
30 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 301,5mg |
Draslík | 326,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 22g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Játra vepřová, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová játra s jablky (minutka) postup přípravy receptu:
1 | Vepřová játra očistíme, opláchneme a nakrájíme na plátky (2ks na porci). Plátky mírně naklepeme, okraje nařízneme a játra rychleji po obou stranách opečeme na části horkého tuku. |
2 | Opečená játra osolíme. |
3 | Jablka opláchneme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na plátky (2ks na porci), které obalíme v těstíčku z prosáté mouky, mléka a soli. Po obou stranách smažíme dočervena v horkém oleji. |
4 | Při podávání přeléváme játra vlastní šťávou a navrch položíme 2 kolečka smažených jablek. |