Jednoduchý recept

Vepřová játra s jablky (minutka)

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 472

Ingredience

500 g Jablka
1000 g Játra vepřová
50 ml Mléko polotučné
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
150 ml Olej rostlinný
30 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 212 kcal
Kilojoule 885kJ
4% Sacharidy 13 g
10% Tuky 7 g
63% Sodík 1 g
40% Bílkoviny 22 g

Vepřová játra s jablky (minutka) postup přípravy receptu:

1

Vepřová játra očistíme, opláchneme a nakrájíme na plátky (2ks na porci). Plátky mírně naklepeme, okraje nařízneme a játra rychleji po obou stranách opečeme na části horkého tuku.

2

Opečená játra osolíme.

3

Jablka opláchneme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na plátky (2ks na porci), které obalíme v těstíčku z prosáté mouky, mléka a soli. Po obou stranách smažíme dočervena v horkém oleji.

4

Při podávání přeléváme játra vlastní šťávou a navrch položíme 2 kolečka smažených jablek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept