Citronová pěna - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Citronová pěna
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 4720 |
Kategorie: | Pěny |
Ingredience
1 ks | Citrony |
5 polévková lžíce | Cukr krupice |
8 ks | Jahody zahradní |
0,3 l | Smetana 33% (šlehačka) |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 252,8mg |
Draslík | 131,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Jahody zahradní, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Citronová pěna postup přípravy receptu:
1 | Žloutky třeme v misce se 3 lžícemi cukru. Když pěna zbělí a nabyde, vmícháme do ní citronovou šťávu. |
2 | Z bílků ušleháme pevný sníh a zašleháme do něj zbylý cukr. Přidáme ke žloutkům a dobře promícháme. |
3 | Pěnu upravíme do sklenic a ozdobíme šlehačkou a čerstvým ovocem. Necháme vychladit a podáváme s oplatkou. |