Jednoduchý recept

Zvěřinový guláš na pivě se žampiony

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 47201
Kategorie: Maso

Ingredience

5 stroužek Česnek
300 g Chléb celozrnný žitný
200 g Cibule
500 g Kančí maso
3 g Kmín drcený
2 g Majoránka
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
40 g Paprika mletá sladká
2 g Pepř černý mletý
200 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
80 g Protlak rajčatový
100 g Sádlo škvařené
100 g Slanina vepřová
500 g Srnčí maso
8 g Sůl
100 ml Víno červené
800 g Vývar z hovězích kostí
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 703 kcal
Kilojoule 2 939kJ
12% Sacharidy 44 g
47% Tuky 35 g
76% Sodík 2 g
91% Bílkoviny 51 g

Zvěřinový guláš na pivě se žampiony postup přípravy receptu:

1

Kančí a srnčí maso nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, žampiony na plátky, slaninu bez kůže na nudličky, česnek prolisujeme.

2

V hrnci rozehřejeme polovinu sádla, přisypeme cibuli, osmahneme do růžova. Přidáme rajčatový protlak, orestujeme, přiložíme maso, osolíme, opepříme, okmínujeme, podusíme ve vlastní šťávě, po vysmahnutí posypeme mletou paprikou. Přidáme slaninu, kmín, česnek, podlijeme vývarem a dusíme téměř do měkka. Mezitím si v pánvi na zbytku sádla osmahneme mouku, přidáme žampiony, osmažíme a přimícháme do guláše. Provaříme, ovoníme majoránkou, přilijeme trochu červeného vína, pivo, dodusíme.

3

Guláš rozdělíme na talíře, doplníme čerstvým chlebem a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept