Zvěřinový guláš na pivě se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zvěřinový guláš na pivě se žampiony
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 47201 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 stroužek | Česnek |
300 g | Chléb celozrnný žitný |
200 g | Cibule |
500 g | Kančí maso |
3 g | Kmín drcený |
2 g | Majoránka |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g | Paprika mletá sladká |
2 g | Pepř černý mletý |
200 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
80 g | Protlak rajčatový |
100 g | Sádlo škvařené |
100 g | Slanina vepřová |
500 g | Srnčí maso |
8 g | Sůl |
100 ml | Víno červené |
800 g | Vývar z hovězích kostí |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 75,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,6mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb celozrnný žitný, Cibule, Kančí maso, Kmín drcený, Majoránka, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Víno červené, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Protlak rajčatový, Srnčí maso, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zvěřinový guláš na pivě se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Kančí a srnčí maso nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, žampiony na plátky, slaninu bez kůže na nudličky, česnek prolisujeme. |
2 | V hrnci rozehřejeme polovinu sádla, přisypeme cibuli, osmahneme do růžova. Přidáme rajčatový protlak, orestujeme, přiložíme maso, osolíme, opepříme, okmínujeme, podusíme ve vlastní šťávě, po vysmahnutí posypeme mletou paprikou. Přidáme slaninu, kmín, česnek, podlijeme vývarem a dusíme téměř do měkka. Mezitím si v pánvi na zbytku sádla osmahneme mouku, přidáme žampiony, osmažíme a přimícháme do guláše. Provaříme, ovoníme majoránkou, přilijeme trochu červeného vína, pivo, dodusíme. |
3 | Guláš rozdělíme na talíře, doplníme čerstvým chlebem a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.