Jednoduchý recept

Zvěřinový guláš na bílém víně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 47203

Ingredience

2 g Bobkový list
300 g Chléb konzumní
500 g Cibule
500 g Dančí maso
20 g Feferony
30 g Jíška hotová tmavá
3 g Majoránka
3 g Nové koření celé
100 g Olej rostlinný
20 g Paprika mletá sladká
2 g Pepř černý mletý
100 g Slanina vepřová
500 g Srnčí maso
8 g Sůl
2 g Tymián sušený
300 ml Víno bílé
800 g Vývar z hovězích kostí
200 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 750 kcal
Kilojoule 3 139kJ
12% Sacharidy 42 g
52% Tuky 39 g
62% Sodík 1 g
91% Bílkoviny 51 g

Zvěřinový guláš na bílém víně postup přípravy receptu:

1

Daňčí a srnčí maso odblaníme, nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, feferonku bez semen nasekáme na jemno, slaninu bez kůže na nudličky.

2

V hrnci rozpálíme olej, přisypeme slaninu, osmahneme, přidáme cibuli, osmažíme do růžova, přidáme maso, orestujeme ze všech stran, posypeme mletou paprikou, necháme rozpustit, osolíme, opepříme, okmínujeme, okořeníme bobkovým listem, novým kořením, tymiánem, podlijeme bílým vínem, přidáme feferonku a dusíme téměř do měkka. Podle potřeby podléváme vývarem z kostí. Nakonec zahustíme tmavou jíškou, ovoníme majoránkou, zjemníme smetanou a dodusíme.

3

Před podáváním vyndáme celé koření a doplníme čerstvým chlebem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept