Zvěřinový guláš na bílém víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zvěřinový guláš na bílém víně
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 47203 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 g | Bobkový list |
300 g | Chléb konzumní |
500 g | Cibule |
500 g | Dančí maso |
20 g | Feferony |
30 g | Jíška hotová tmavá |
3 g | Majoránka |
3 g | Nové koření celé |
100 g | Olej rostlinný |
20 g | Paprika mletá sladká |
2 g | Pepř černý mletý |
100 g | Slanina vepřová |
500 g | Srnčí maso |
8 g | Sůl |
2 g | Tymián sušený |
300 ml | Víno bílé |
800 g | Vývar z hovězích kostí |
200 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 147,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,4mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Dančí maso, Feferony, Majoránka, Nové koření celé, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Slanina vepřová, Sůl, Tymián sušený, Víno bílé, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Jíška hotová tmavá, Pepř černý mletý, Srnčí maso, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zvěřinový guláš na bílém víně postup přípravy receptu:
1 | Daňčí a srnčí maso odblaníme, nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, feferonku bez semen nasekáme na jemno, slaninu bez kůže na nudličky. |
2 | V hrnci rozpálíme olej, přisypeme slaninu, osmahneme, přidáme cibuli, osmažíme do růžova, přidáme maso, orestujeme ze všech stran, posypeme mletou paprikou, necháme rozpustit, osolíme, opepříme, okmínujeme, okořeníme bobkovým listem, novým kořením, tymiánem, podlijeme bílým vínem, přidáme feferonku a dusíme téměř do měkka. Podle potřeby podléváme vývarem z kostí. Nakonec zahustíme tmavou jíškou, ovoníme majoránkou, zjemníme smetanou a dodusíme. |
3 | Před podáváním vyndáme celé koření a doplníme čerstvým chlebem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.