Roketový salát s hruškami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roketový salát s hruškami
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Gordon Ramsey |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 47204 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Fenykl sladký - hlíza |
200 g | Hrušky |
100 g | Řeřicha |
200 g | Roketa |
0,5 l | Voda pitná |
Na zálivku | |
---|---|
20 ml | Citronová šťáva |
30 ml | Hořčice |
30 ml | Med včelí |
80 ml | Olej olivový extra panenský |
2 g | Pepř bílý |
3 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 372,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 532,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrušky, Řeřicha, Voda pitná, Citronová šťáva, Med včelí, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Roketa, Hořčice, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roketový salát s hruškami postup přípravy receptu:
1 | Oloupaný fenykl pokrájíme vhodným nástrojem na velmi tenké plátky, ponoříme do mísy s ledovou vodou, necháme 15 minut máčet, plátky poté budou křehčí. |
2 | Zatím do uzavíratelné nádoby vložíme všechny ingrediemce na zálivku a protřepeme. Hrušky rozpůlíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na plátky. Vložíme do mísy, přidáme roketu, okapané plátky zázvoru, před podáváním pokapeme zálivkou a ozdobíme nadrhnutou řeřichou. |
Poznámka
Servírujeme studené.