Jednoduchý recept

Roketový salát s hruškami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 47204
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 ks Fenykl sladký - hlíza
200 g Hrušky
100 g Řeřicha
200 g Roketa
0,5 l Voda pitná
Na zálivku
20 ml Citronová šťáva
30 ml Hořčice
30 ml Med včelí
80 ml Olej olivový extra panenský
2 g Pepř bílý
3 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 169 kcal
Kilojoule 709kJ
3% Sacharidy 11 g
19% Tuky 14 g
11% Sodík 217 mg
4% Bílkoviny 2 g

Roketový salát s hruškami postup přípravy receptu:

1

Oloupaný fenykl pokrájíme vhodným nástrojem na velmi tenké plátky, ponoříme do mísy s ledovou vodou, necháme 15 minut máčet, plátky poté budou křehčí.

2

Zatím do uzavíratelné nádoby vložíme všechny ingrediemce na zálivku a protřepeme. Hrušky rozpůlíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na plátky. Vložíme do mísy, přidáme roketu, okapané plátky zázvoru, před podáváním pokapeme zálivkou a ozdobíme nadrhnutou řeřichou.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept