Krémová polévka z fazolek a paprik - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krémová polévka z fazolek a paprik
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Lucie Fojtíková |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (39%) |
ID receptu: | 47214 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
2 ks | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
450 g | Fazolové lusky zelené |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika žlutá |
2 g | Pepř černý mletý |
4 g | Petržel - nať |
2 ks | Šalotka |
2 g | Sůl |
90 g | Šunka dušená |
1,5 l | Voda pitná |
40 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 13,1mg |
Draslík | 639,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 65,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Fazolové lusky zelené, Paprika červená, Paprika žlutá, Šalotka, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krémová polévka z fazolek a paprik postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve v hrnci orestujeme nadrobno nakrájené šalotky a česneky asi 2 minuty, až začnou vonět. Přidáme odjádřené, omyté a na kostičky pokrájené papriky a vše restujeme ještě 1 minutu. Přidáme oloupané, na kostky nakrájené brambory, fazolky, zamícháme, zalijeme vodou a vaříme na mírném ohni asi 20 minut doměkka. |
2 | Uvařenou zeleninu a část vývaru rozšleháme v mixéru dohladka. Do pyré ještě vešleháme vývar, aby byla polévka dostatečně hustá, dle naší chuti. Polévku dosolíme a dopepříme. |
3 | Můžeme servírovat jako teplý i studený krém a před podáváním vmícháme zakysanou smetanu. Na talířích dozdobíme na kostičky nakrájenou šunkou a nadrobno nasekanou čerstvou petrželí. |