Kuřecí prsa se švestkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí prsa se švestkovou omáčkou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 47216 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
4 ks | Kuřecí prsa |
1 polévková lžíce | Limetková šťáva |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
100 ml | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Švestková omáčka | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Povidla švestková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 128,0mg |
Draslík | 760,1mg |
Vláknina | 250,0mg |
Vitamín A | 60,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,1mg |
Vitamín E | 10,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Limetková šťáva, Olej slunečnicový, Sůl, Česnek, Ocet vinný červený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pepř černý mletý, Povidla švestková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí prsa se švestkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa omyjeme, očistíme a naklepeme. |
2 | V misce promícháme prolisovaný česnek, špetku soli, pepř, limetkovou šťávu a takto připravenou marinádou kuřecí prsa důkladně potřeme. Maso vložíme do chladničky a necháme 60 minut marinovat. |
3 | Ve větší pánvi rozpálíme olej a na mírnějším ohni kuřecí prsa z obou stran důkladně opečeme. Pečeme asi 10 minut z každé strany. |
4 | V kastrůlku zahřejeme švestková povidla, přimícháme ocet, pepř, prolisovaný česnek a mícháme, dokud nevznikne hladká omáčka. |
5 | Kuřecí prsa servírujeme na připravené talíře a poléváme švestkovou omáčkou. |
Poznámka
Jako příloha se hodí vařená rýže.