Jehněčí pečeně marinovaná v zakysané smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 220 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí pečeně marinovaná v zakysané smetaně
Celkový čas: | 220 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 200 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 47217 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
6 stroužek | Česnek |
12 ks | Cibulka jarní |
1,5 kg | Jehněčí kýta |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce | Limetková šťáva |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Vývar zeleninový |
200 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 137,2mg |
Draslík | 724,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Jehněčí kýta, Kopr čerstvý, Limetková šťáva, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí pečeně marinovaná v zakysané smetaně postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí maso omyjeme, očistíme a po obou stranách nařízneme. V misce smícháme sůl, pepř, limetkovou šťávu a takto připravenou směs důkladně vetřeme do masa. |
2 | V další misce smícháme zakysanou smetanu, olej, sůl, najemno nasekaný kopr a touto směsí také maso důkladně potřeme. Potom kýtu uložíme do chladničky a necháme přes noc marinovat. |
3 | Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Maso vyjmeme z chladničky, vložíme do pečící mísy, přidáme zeleninový vývar, jarní cibulky a vložíme do trouby. Pečeme asi 20 minut. Potom teplotu snížíme na 160 stupňů Celsia a pečeme ještě 180 minut. V případě potřeby doléváme vývar. |
4 | Po upečení maso nakrájíme a servírujeme na připravené talíře. Poléváme výpekem. |