Recept

Pirohy s jehněčím masem

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 47219

Ingredience

Masová náplň
1 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
1 ks Cibule
250 g Jehněčí maso
1 polévková lžíce Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Muškátový oříšek
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
2 polévková lžíce Voda pitná
Těsto
2 polévková lžíce Cukr krupice
350 g Mouka pšeničná hladká T 650
250 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Sůl
150 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 175 kcal
Kilojoule 734kJ
4% Sacharidy 13 g
15% Tuky 11 g
3% Sodík 53 mg
7% Bílkoviny 4 g

Pirohy s jehněčím masem postup přípravy receptu:

1

Chléb nakrájíme na kostičky, nasypeme do mísy a zalijeme mlékem, poté jej pomocí vidličky rozmačkáme, přidáme mleté jehněčí maso, osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek, najemno nasekanou cibuli, pažitku a vařená vejce. Vše promícháme.

2

V pánvi rozpustíme máslo, přidáme masovou směs a asi 5 minut opékáme. Pak přidáme mouku s vodou a mícháme, dokud směs nezhoustne.

3

V míse smícháme mouku, sůl, cukr, máslo, přidáme zakysanou smetanu a vypracujeme hladké těsto. Těsto zabalíme do potravinové fólie a uložíme na 60 minut do chladničky.

4

Z těsta vyválíme plát a vykrajujeme z něj kolečka. Do středu každého kolečka dáme trochu náplně, okraje těsta potřeme vodou, překlopíme a slepíme.

5

Plech vyložíme pečícím papírem a pirohy na něj urovnáme. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů Celsia 15 minut.

6

Po upečení podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept