Pirohy s jehněčím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pirohy s jehněčím masem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 47219 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Masová náplň | |
---|---|
1 krajíc | Chléb pšeničný (bílý) |
1 ks | Cibule |
250 g | Jehněčí maso |
1 polévková lžíce | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Muškátový oříšek |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Těsto | |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
250 g | Máslo čerstvé |
350 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Sůl |
150 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 42,8mg |
Draslík | 24,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 81,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 106,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb pšeničný (bílý), Cibule, Muškátový oříšek, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Cukr krupice, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pirohy s jehněčím masem postup přípravy receptu:
1 | Chléb nakrájíme na kostičky, nasypeme do mísy a zalijeme mlékem, poté jej pomocí vidličky rozmačkáme, přidáme mleté jehněčí maso, osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek, najemno nasekanou cibuli, pažitku a vařená vejce. Vše promícháme. |
2 | V pánvi rozpustíme máslo, přidáme masovou směs a asi 5 minut opékáme. Pak přidáme mouku s vodou a mícháme, dokud směs nezhoustne. |
3 | V míse smícháme mouku, sůl, cukr, máslo, přidáme zakysanou smetanu a vypracujeme hladké těsto. Těsto zabalíme do potravinové fólie a uložíme na 60 minut do chladničky. |
4 | Z těsta vyválíme plát a vykrajujeme z něj kolečka. Do středu každého kolečka dáme trochu náplně, okraje těsta potřeme vodou, překlopíme a slepíme. |
5 | Plech vyložíme pečícím papírem a pirohy na něj urovnáme. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů Celsia 15 minut. |
6 | Po upečení podáváme. |