Jednoduchý recept

Vynikající jehněčí šašlik

  • Rusko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 47220
Kategorie: Maso

Ingredience

1 špetka Bazalka
1 stroužek Česnek
4 ks Cibule
1 ks Cibule červená
750 g Jehněčí kýta
1 polévková lžíce Limetková šťáva
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 476 kcal
Kilojoule 1 993kJ
4% Sacharidy 14 g
40% Tuky 30 g
17% Sodík 335 mg
64% Bílkoviny 36 g

Vynikající jehněčí šašlik postup přípravy receptu:

1

Jehněčí maso omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky.

2

Cibuli oloupeme, očistíme a nastrouháme do misky. Šťávu zachytíme, přidáme limetkovou šťávu, olej, prolisovaný česnek, sůl, pepř, bazalku a důkladně promícháme. Do připravené marinády vložíme kostky jehněčího masa a uložíme přes noc marinovat do chladničky.

3

Na špízové jehly střídavě napichujeme kostky jehněčího masa a dílky cibule.

4

Grilovací pánev rozpálíme a šašliky na ní ze všech stran grilujeme asi 15 minut. Ihned poté servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept