Vynikající jehněčí šašlik - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vynikající jehněčí šašlik
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 47220 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 špetka | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
4 ks | Cibule |
1 ks | Cibule červená |
750 g | Jehněčí kýta |
1 polévková lžíce | Limetková šťáva |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 123,8mg |
Draslík | 707,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Jehněčí kýta, Limetková šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vynikající jehněčí šašlik postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí maso omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky. |
2 | Cibuli oloupeme, očistíme a nastrouháme do misky. Šťávu zachytíme, přidáme limetkovou šťávu, olej, prolisovaný česnek, sůl, pepř, bazalku a důkladně promícháme. Do připravené marinády vložíme kostky jehněčího masa a uložíme přes noc marinovat do chladničky. |
3 | Na špízové jehly střídavě napichujeme kostky jehněčího masa a dílky cibule. |
4 | Grilovací pánev rozpálíme a šašliky na ní ze všech stran grilujeme asi 15 minut. Ihned poté servírujeme. |