Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 47222
Kategorie: Polévky

Ingredience

2 ks Bobkový list
60 g Celer bulvový
150 g Červená řepa sterilovaná
2 ks Cibule
250 g Hovězí maso přední
70 g Máslo čerstvé
80 g Mrkev kořen
3 ks Nové koření celé
0,5 polévková lžíce Paprika mletá sladká
4 ks Pepř černý celý
80 g Petržel kořen
60 g Protlak rajčatový
150 g Skopová plec
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná
200 g Zelí kysané
Na vaření brambor
250 g Brambory
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 376 kcal
Kilojoule 1 575kJ
5% Sacharidy 18 g
36% Tuky 27 g
10% Sodík 198 mg
26% Bílkoviny 15 g

Gruzínský boršč postup přípravy receptu:

1

Očištěné maso vykostíme, zeleninu oloupeme a nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme najemno, sterilovanou řepu slijeme a necháme okapat, zelí slijeme a překrájíme. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, uvaříme doměkka a scedíme.

2

Maso i kosti vložíme do studené vody, osolíme, přidáme bobkový list, pepř, nové koření a na mírném plameni vaříme, až je maso měkké.

3

Na másle v hrnci zpěníme cibuli, přidáme zeleninu a osmažíme. Do směsi vmícháme papriku, rajčatový protlak, promícháme a odstavíme.

4

Uvařený vývar přecedíme na zeleninovou směs, přidáme zelí, řepu, brambory a chvíli povaříme.

5

Nakonec přidáme drobně pokrájené maso, smetanu a polévku už jen prohřejeme, nevaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept