Recept

Lívance s borůvkami a vanilkovovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 47223

Ingredience

300 g Borůvky
1 polévková lžíce Citronová kůra
3 polévková lžíce Cukr vanilka
15 g Droždí
200 ml Mléko polotučné
200 g Mouka polohrubá
20 ml Rum
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
5 ks Vejce slepičí
100 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 631 kcal
Kilojoule 2 639kJ
18% Sacharidy 65 g
40% Tuky 30 g
12% Sodík 239 mg
34% Bílkoviny 19 g

Lívance s borůvkami a vanilkovovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Do velké mísy nasypeme mouku, citronovou kůru, zalijeme mlékem a přidáme droždí. Pořádně zamícháme, přidáme dvě vejce, 2 lžičky vanilkového cukru a rum. Znovu promícháme a dáme kynout na teplé místo cca na jednu hodinu.

2

Mezitím v hrnci přivedeme k varu smetanu smíchanou se lžičkou vanilkového cukru. Stranou si oddělíme 3 žloutky od bílků a žloutky přidáme ke smetaně. Na mírném ohni poté za stálého míchání vaříme, dokud omáčka nezhoustne.

3

Borůvky dáme do hrnce, zalijeme je vínem a přidáme vanilkový cukr podle chuti. Vaříme cca 5 minut. Borůvky rozmačkáme a procedíme přes cedník.

4

Těsto na lívance už jen stačí péct dozlatova na rozpáleném másle. Hotové lívance přelijeme omáčkou a borůvkami. Popřípadě můžeme borůvky s omáčkou smíchat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept