Lívance s borůvkami a vanilkovovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lívance s borůvkami a vanilkovovou omáčkou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 47223 |
Kategorie: | Lívance, placičky |
Ingredience
300 g | Borůvky |
1 polévková lžíce | Citronová kůra |
3 polévková lžíce | Cukr vanilka |
15 g | Droždí |
200 ml | Mléko polotučné |
200 g | Mouka polohrubá |
20 ml | Rum |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
5 ks | Vejce slepičí |
100 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 380,4mg |
Draslík | 339,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,4mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Citronová kůra, Droždí, Rum, Vejce slepičí, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lívance s borůvkami a vanilkovovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Do velké mísy nasypeme mouku, citronovou kůru, zalijeme mlékem a přidáme droždí. Pořádně zamícháme, přidáme dvě vejce, 2 lžičky vanilkového cukru a rum. Znovu promícháme a dáme kynout na teplé místo cca na jednu hodinu. |
2 | Mezitím v hrnci přivedeme k varu smetanu smíchanou se lžičkou vanilkového cukru. Stranou si oddělíme 3 žloutky od bílků a žloutky přidáme ke smetaně. Na mírném ohni poté za stálého míchání vaříme, dokud omáčka nezhoustne. |
3 | Borůvky dáme do hrnce, zalijeme je vínem a přidáme vanilkový cukr podle chuti. Vaříme cca 5 minut. Borůvky rozmačkáme a procedíme přes cedník. |
4 | Těsto na lívance už jen stačí péct dozlatova na rozpáleném másle. Hotové lívance přelijeme omáčkou a borůvkami. Popřípadě můžeme borůvky s omáčkou smíchat. |