Jednoduchý recept

Sladká pečená krůta

  • Polsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 225 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 195 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 47225
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
20 g Cukr skořicový
200 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
100 g Husí sádlo
1 ks Krůta
2 polévková lžíce Med včelí
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
60 g Rozinky tmavé
400 g Rýže loupaná
1 kávová lžička Sůl
5 ks Vejce slepičí
8 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 549 kcal
Kilojoule 2 297kJ
21% Sacharidy 74 g
29% Tuky 22 g
15% Sodík 291 mg
22% Bílkoviny 12 g

Sladká pečená krůta postup přípravy receptu:

1

Krůtu důkladně očistíme, umyjeme pod studenou tekoucí vodou. Celou dobře potřeme dohromady smíchaným pepřem, solí a prolisovaným česnekem. Krůtu přikryjeme a necháme na pracovní ploše 30 minut.

2

Do kastrůlku dáme 2 lžíce sádla, zahřejeme, vsypeme rýži a 1 minutu osmažíme. Osolíme, zalijeme vroucí vodou, zamícháme a v horké vodě dovaříme přibližně 15 minut. Hotovou rýži necháme vychladnout.

3

Studenou rýži vsypeme do větší misky. Sůl a vejce vyšleháme spolu s medem a vlijeme do rýže, přisypeme scezený hrášek, skořicový cukr, rozinky a všechny suroviny promícháme.

4

Krůtu naplníme připravenou náplní, zašijeme, celou potřeme sádlem, posypeme mletou paprikou. Položíme ji na pekáč a v předehřáté troubě pečeme 180 minut. Po dobu pečení krůtu poléváme omastkem a kropíme vodou.

5

Dozlatova upečenou krůtu vytáhneme z trouby, necháme pár minut odpočinout. Dáme ji na velký, mělký a oválný talíř, ozdobíme a položíme před hosty na sváteční stůl.

Poznámka

Krůtu servírujeme teplou s různým čerstvým ovocem, kterým ozdobíme okraje mísy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept