Telecí hruď - plněná - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí hruď - plněná
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 47226 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Bramborová kaše sušená |
1,5 kg | Brambory |
4 stroužek | Česnek |
4 ks | Cibule |
100 g | Husí sádlo |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
3 kg | Telecí hruď |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 494,3mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 50,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bramborová kaše sušená, Brambory, Česnek, Cibule, Husí sádlo, Paprika mletá sladká, Sůl, Telecí hruď, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí hruď - plněná postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, drobně nakrájíme, v pánvi se dvěma lžícemi rozpáleného sádla osmažíme dozlatova a necháme vychladnout. |
2 | Brambory očistíme, umyjeme a na jemném struhadle nastrouháme do misky, kam přidáme připravenou cibuli, jemně nastrouhané dva stroužky česneku, nasekanou petrželovou nať, rozklepneme vejce, podle chuti osolíme, opepříme a nakonec přisypeme podle potřeby bramborovou moučku. Všechny suroviny spolu promícháme a nádivku zatím necháme stranou. |
3 | Hřbet dobře umyjeme, vykostíme, ostrým nožem rozřízneme uprostřed tak, aby vznikla kapsa. Připravené maso osolíme, opepříme, potřeme zbylým prolisovaným česnekem a naplníme hotovou nádivkou. Kapsu zašijeme, potřeme sádlem, posypeme mletou paprikou, maso položíme na sádlem vymazaný pekáč, který vložíme do předehřáté trouby a pečeme za občasného polévání 120 minut. |
4 | Upečenou hruď vytáhneme z trouby, necháme 10 minut odpočinout, podle porcí rozdělíme na talíře a s vhodnou přílohou podáváme. |
Poznámka
Takto připravený telecí hřbet podáváme s čerstvou zeleninou, anebo zeleninovým salátem.