Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 47226
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Bramborová kaše sušená
1,5 kg Brambory
4 stroužek Česnek
4 ks Cibule
100 g Husí sádlo
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
30 g Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
3 kg Telecí hruď
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

75% Kalorie 1,474 kcal
Kilojoule 6 167kJ
15% Sacharidy 54 g
125% Tuky 94 g
28% Sodík 566 mg
178% Bílkoviny 100 g

Telecí hruď - plněná postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme, drobně nakrájíme, v pánvi se dvěma lžícemi rozpáleného sádla osmažíme dozlatova a necháme vychladnout.

2

Brambory očistíme, umyjeme a na jemném struhadle nastrouháme do misky, kam přidáme připravenou cibuli, jemně nastrouhané dva stroužky česneku, nasekanou petrželovou nať, rozklepneme vejce, podle chuti osolíme, opepříme a nakonec přisypeme podle potřeby bramborovou moučku. Všechny suroviny spolu promícháme a nádivku zatím necháme stranou.

3

Hřbet dobře umyjeme, vykostíme, ostrým nožem rozřízneme uprostřed tak, aby vznikla kapsa. Připravené maso osolíme, opepříme, potřeme zbylým prolisovaným česnekem a naplníme hotovou nádivkou. Kapsu zašijeme, potřeme sádlem, posypeme mletou paprikou, maso položíme na sádlem vymazaný pekáč, který vložíme do předehřáté trouby a pečeme za občasného polévání 120 minut.

4

Upečenou hruď vytáhneme z trouby, necháme 10 minut odpočinout, podle porcí rozdělíme na talíře a s vhodnou přílohou podáváme.

Poznámka

Takto připravený telecí hřbet podáváme s čerstvou zeleninou, anebo zeleninovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept