Jednoduchý recept

Huspenina z telecích nožiček

  • Polsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 270 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 240 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 47227
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

5 g Bobkový list
5 stroužek Česnek
300 g Hovězí maso zadní
1 kávová lžička Nové koření celé
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř černý celý
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1 kg Telecí nožičky
6 l Voda pitná
200 g Zeleninová směs jarní - mražená

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 282 kcal
Kilojoule 1 182kJ
2% Sacharidy 7 g
11% Tuky 8 g
17% Sodík 337 mg
79% Bílkoviny 44 g

Huspenina z telecích nožiček postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso bez kosti nakrájíme na malé kousky a položíme je do většího hrnce. Telecí nožičky důkladně očistíme, umyjeme pod tekoucí vodou, přidáme je do hrnce s masem, kam ještě vložíme bobkový list, nové koření a celý pepř. Vše zalijeme studenou vodou a pod poklici na mírném ohni vaříme přibližně 240 minut. Vaříme tak dlouho, aby se maso oddělovalo od kostí. Dvacet minut před dokončením vaření přisypeme do hrnce polévkovou zeleninu.

2

Potom vývar scedíme, nožičky obereme, maso nakrájíme na malé kousky a vrátíme zpátky do vývaru. Přidáme prolisovaný česnek, posypeme mletou paprikou, podle chuti osolíme, opepříme mletým pepřem, zamícháme. Ještě teplou huspeninu nalijeme na plech nebo na pekáč, který necháme na studeném místě nebo v lednici.

3

Ztuhlou hotovou huspeninu krájíme na úhledné porce a na vychlazených mělkých talířích podáváme.

Poznámka

Huspeninu podáváme studenou s octem, citrónem, ale také s nastrouhaným křenem a chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept