Křehký koláč s vanilkovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křehký koláč s vanilkovou náplní
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 4723 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
120 g | Cukr moučkový |
20 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko polotučné |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
0,5 ks | Vanilkový lusk |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 320,1mg |
Draslík | 55,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Křehký koláč s vanilkovou náplní postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 200C. |
2 | Z mouky, másla, špetky soli a 75ml vody vypracujeme hladké těsto. Rozválíme na plát a vyložíme jím kulatou rozvírací formu. Zakryjeme pečicím papírem a posypeme fazolemi, aby korpus držel tvar. Pečeme 20minut. |
3 | Mezitím přivedeme k varu mléko s polovinou cukru a vanilkovým luskem. Promícháme vejce a žloutky a zalijeme vařícím mlékem. Vanilkový lusk vyjmeme. Směs nalijeme na předpečený korpus, teplotu snížíme na 180C a zapékáme ještě 40minut. |
4 | Upečený koláč posypeme zbytkem moučkového cukru, ozdobíme malinami a vychladlý podáváme. |