Polévka z telecích nožiček - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z telecích nožiček
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 47230 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
3 g | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
200 g | Rozinky tmavé |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kg | Telecí nožičky |
6 ks | Vejce slepičí |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 370,3mg |
Draslík | 653,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Citrony, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Rozinky tmavé, Telecí nožičky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z telecích nožiček postup přípravy receptu:
1 | Telecí nožičky důkladně očistíme, pod tekoucí vodou umyjeme, vložíme do hrnce, přidáme bobkový list, celou oloupanou cibuli, zalijeme studenou vodou a na mírném ohni vaříme přibližně 30 minut. |
2 | Před dokončením vaření z polévky vybereme cibuli, vsypeme rozinky, za stálého míchání vlijeme rozkvedlaná vejce, podle chuti osolíme, opepříme, dochutíme také vymačkanou citrónovou šťávou a dovaříme ještě asi 10 minut. |
3 | Uvařenou polévku odstavíme z ohně, necháme pod poklici 5 minut, potom rozdělíme na talíře a podáváme. |
Poznámka
Polévku podáváme teplou.