Recept

Brambory s uzeným masem a sýrem z trouby

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 47231

Ingredience

750 g Brambory
75 g Cibule
2 g Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
50 g Rajčata
75 g Sádlo syrové
100 g Sýr Eidam cihla 45%
4 g Sůl
100 g Vepřová kýta uzená
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 411 kcal
Kilojoule 1 721kJ
7% Sacharidy 26 g
37% Tuky 28 g
43% Sodík 865 mg
26% Bílkoviny 15 g

Brambory s uzeným masem a sýrem z trouby postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme a uvaříme je do poloměkka v osolené vodě. Cibuli oloupeme a nasekáme na větší kousky, uzené maso nakrájíme na kratší, silnější nudličky. Vařené brambory necháme chvilku vychladnout a potom je nakrájíme na stejně velké kousky jako uzené maso. Petrželovou nať propláchneme pod tekoucí vodou a nasekáme ji nadrobno. Sýr nastrouháme nahrubo. Rajčata opláchneme pod tekoucí vodou a pro snazší oloupání je přelijeme vroucí vodou. Potom rajčata oloupeme a nakrájíme nadrobno.

2

Necháme předehřát troubu, sádlo rozehřejeme na pánvi a orestujeme v něm nasekanou cibuli. Když cibule zesklovatí, přidáme k ní na pánev kousky masa, nakrájené brambory, kousky rajčat a nasekanou petržel a ochutíme solí a pepřem. Vše orestujeme.

3

Potom orestované suroviny naskládáme do vymazané pečící nádoby, zasypeme strouhaným sýrem a necháme zapéct. Pokrm podáváme teplý.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept