Brambory s uzeným masem a sýrem z trouby - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory s uzeným masem a sýrem z trouby
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 47231 |
Ingredience
750 g | Brambory |
75 g | Cibule |
2 g | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
50 g | Rajčata |
75 g | Sádlo syrové |
4 g | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 45% |
100 g | Vepřová kýta uzená |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 40,1mg |
Draslík | 892,9mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Rajčata, Sádlo syrové, Sůl, Sýr Eidam cihla 45%, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vepřová kýta uzená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory s uzeným masem a sýrem z trouby postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme a uvaříme je do poloměkka v osolené vodě. Cibuli oloupeme a nasekáme na větší kousky, uzené maso nakrájíme na kratší, silnější nudličky. Vařené brambory necháme chvilku vychladnout a potom je nakrájíme na stejně velké kousky jako uzené maso. Petrželovou nať propláchneme pod tekoucí vodou a nasekáme ji nadrobno. Sýr nastrouháme nahrubo. Rajčata opláchneme pod tekoucí vodou a pro snazší oloupání je přelijeme vroucí vodou. Potom rajčata oloupeme a nakrájíme nadrobno. |
2 | Necháme předehřát troubu, sádlo rozehřejeme na pánvi a orestujeme v něm nasekanou cibuli. Když cibule zesklovatí, přidáme k ní na pánev kousky masa, nakrájené brambory, kousky rajčat a nasekanou petržel a ochutíme solí a pepřem. Vše orestujeme. |
3 | Potom orestované suroviny naskládáme do vymazané pečící nádoby, zasypeme strouhaným sýrem a necháme zapéct. Pokrm podáváme teplý. |