Perník se sušeným ovocem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Perník se sušeným ovocem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 47232 |
Kategorie: | Perníky |
Ingredience
25 g | Fíky sušené |
0,5 kávová lžička | Kardamom |
1 balení | Koření perníkové |
25 g | Křížaly (sušená jablka) |
1 balení | Kypřicí prášek do pečiva |
150 ml | Med včelí |
25 g | Meruňky sušené |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Ořechy lískové |
25 g | Švestky sušené |
4 ks | Vejce slepičí |
200 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 180,9mg |
Draslík | 293,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 549,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fíky sušené, Kardamom, Křížaly (sušená jablka), Kypřicí prášek do pečiva, Med včelí, Meruňky sušené, Ořechy lískové, Švestky sušené, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Koření perníkové nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Perník se sušeným ovocem postup přípravy receptu:
1 | Všechno sušené ovoce namočíme několik hodin předem do vody. |
2 | Med smícháme s cukrem, zakysanou smetanou, kardamomem, vejci a důkladně prošleháme. Mouku promísíme s kypřicím práškem a perníkovým kořením, prosijeme k medové směsi a uhněteme těsto. Rozpůlíme je na dvě části. |
3 | Jednu část rozprostřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, poklademe připraveným ovocem, posypeme nasekanými ořechy a zakryjeme zbytkem těsta. Vložíme do trouby předehřáté na 175 °C a pečeme cca 50 minut. |
4 | Hotový perník nakrájíme na kousky, necháme vychladnout a podáváme. |
Poznámka
Dle chuti můžeme kousky perníku namáčet v čokoládě nebo citronové polevě. Čas přípravy je bez doby namáčení ovoce.