Recept

Perník se sušeným ovocem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 47232
Kategorie: Perníky

Ingredience

25 g Fíky sušené
0,5 kávová lžička Kardamom
1 balení Koření perníkové
25 g Křížaly (sušená jablka)
1 balení Kypřicí prášek do pečiva
150 ml Med včelí
25 g Meruňky sušené
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Ořechy lískové
25 g Švestky sušené
4 ks Vejce slepičí
200 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 570 kcal
Kilojoule 2 386kJ
26% Sacharidy 94 g
20% Tuky 15 g
4% Sodík 87 mg
29% Bílkoviny 16 g

Perník se sušeným ovocem postup přípravy receptu:

1

Všechno sušené ovoce namočíme několik hodin předem do vody.

2

Med smícháme s cukrem, zakysanou smetanou, kardamomem, vejci a důkladně prošleháme. Mouku promísíme s kypřicím práškem a perníkovým kořením, prosijeme k medové směsi a uhněteme těsto. Rozpůlíme je na dvě části.

3

Jednu část rozprostřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, poklademe připraveným ovocem, posypeme nasekanými ořechy a zakryjeme zbytkem těsta. Vložíme do trouby předehřáté na 175 °C a pečeme cca 50 minut.

4

Hotový perník nakrájíme na kousky, necháme vychladnout a podáváme.

Poznámka

Dle chuti můžeme kousky perníku namáčet v čokoládě nebo citronové polevě. Čas přípravy je bez doby namáčení ovoce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept