Jednoduchý recept

Karbanátky z telecího masa

  • Polsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 47236
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
150 g Husí sádlo
50 g Maces - nekvašený chléb
1 dl Olej olivový extra panenský
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
100 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
600 g Telecí maso přední
1 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
5 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 587 kcal
Kilojoule 2 458kJ
12% Sacharidy 43 g
37% Tuky 28 g
18% Sodík 365 mg
71% Bílkoviny 40 g

Karbanátky z telecího masa postup přípravy receptu:

1

Housky nakrájíme, zalijeme vodou a necháme chvilku namočené, potom vymačkáme. Maso umyjeme a nakrájíme na kousky, které spolu s vymačkanou houskou, nakrájenou cibuli a česnekem ve strojku na maso pomeleme do misky. Do misky přidáme macesovou mouku, vlijeme olej, rozklepneme vejce, směs promícháme, podle chuti osolíme, opepříme a ještě zamícháme.

2

Z připravené směsi rukama tvarujeme kolečka, která trochu zmáčkneme, aby vznikly karbanátky. Každý obalíme ve strouhance a pečeme je z obou stran v pánvi na rozpáleném husím sádle dozlatova.

3

Upečené karbanátky pokládáme na talíře a spolu s vhodnou přílohou servírujeme.

Poznámka

Karbanátky podáváme teplé, vhodnou přílohou je bramborová kaše a čerstvá zelenina. Macesovou mouku připravíme rozdrobením macesového chleba.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept