Karbanátky z telecího masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karbanátky z telecího masa
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 47236 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
150 g | Husí sádlo |
50 g | Maces - nekvašený chléb |
1 dl | Olej olivový extra panenský |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
100 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Telecí maso přední |
1 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
5 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 200,6mg |
Draslík | 376,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 47,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Husí sádlo, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maces - nekvašený chléb, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Telecí maso přední, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Karbanátky z telecího masa postup přípravy receptu:
1 | Housky nakrájíme, zalijeme vodou a necháme chvilku namočené, potom vymačkáme. Maso umyjeme a nakrájíme na kousky, které spolu s vymačkanou houskou, nakrájenou cibuli a česnekem ve strojku na maso pomeleme do misky. Do misky přidáme macesovou mouku, vlijeme olej, rozklepneme vejce, směs promícháme, podle chuti osolíme, opepříme a ještě zamícháme. |
2 | Z připravené směsi rukama tvarujeme kolečka, která trochu zmáčkneme, aby vznikly karbanátky. Každý obalíme ve strouhance a pečeme je z obou stran v pánvi na rozpáleném husím sádle dozlatova. |
3 | Upečené karbanátky pokládáme na talíře a spolu s vhodnou přílohou servírujeme. |
Poznámka
Karbanátky podáváme teplé, vhodnou přílohou je bramborová kaše a čerstvá zelenina. Macesovou mouku připravíme rozdrobením macesového chleba.