Hovězí karbanátky s houbovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí karbanátky s houbovou omáčkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 47238 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
250 g | Houby čerstvé |
600 g | Hovězí maso mleté |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
80 ml | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
60 g | Protlak rajčatový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 124,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,9mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí maso mleté, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí karbanátky s houbovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Mleté hovězí maso v míse promícháme s vodou, solí a kořením. |
2 | Z hmoty tvoříme placičky, obalujeme je v mouce a smažíme na oleji. Hotové karbanátky uchováme na teple. |
3 | Do oleje vmícháme nahrubo krájenou cibuli, plátky očištěných hub a orestujeme. K měkkým houbám přimícháme rajčatový protlak a lehce osmažíme. |
4 | Karbanátky servírujeme přelité houbovou směsí. |