Pečená treska s cizrnovým pyré - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená treska s cizrnovým pyré
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 47241 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
100 g | Artyčoky |
50 g | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
300 g | Cizrna |
40 ml | Máslo čerstvé |
50 g | Mrkev kořen |
50 ml | Olej olivový extra panenský |
100 g | Rajčata Cherry |
100 g | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
600 g | Treska aljašská |
1 špetka | Tymián čerstvý |
2,5 l | Voda pitná |
200 ml | Vývar telecí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 67,5mg |
Draslík | 917,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,1mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky, Celer řapíkatý, Česnek, Citronová šťáva, Šalotka, Sůl, Treska aljašská, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cizrna, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský, Rajčata Cherry, Vývar telecí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená treska s cizrnovým pyré postup přípravy receptu:
1 | Cizrnu opláchneme, očistíme od nečistot a naložíme na 4 hodiny do vody. Spolu s jednou nakrájenou šalotkou, stroužkem česneku a petrželkou dáme vařit do 1 l osolené vody. Uvařenou cizrnu následně rozmačkáme spolu se zeleninou. Na pánvi si rozehřejeme máslo a rozmačkanou směs opečeme spolu s cherry rajčátky do zlatova. Před dopečením přilijeme telecí vývar. |
2 | Olivový olej rozpálíme na pánvi a pouze z jedné strany začneme opékat tresku. Filet posypeme tymiánem a prolisujeme k němu stroužek česneku. Celou dobu opékáme pouze z jedné strany, aby nebyla fileta příliš propečená. V případě, že maso je z druhé strany příliš syrové, necháme dopéct pět minut v troubě. |
3 | Artyčokům odkrojíme špičky a očistíme je od nečistot. V hrnci si uvaříme vodu s citronovou šťávou a hodíme do ní artyčoky a na kousky nakrájenou šalotku, celer a mrkev. Vaříme téměř do měkka, poté můžeme spolu s masem a cizrnovou směsí podávat. |