Recept

Pečená treska s cizrnovým pyré

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 47241
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

100 g Artyčoky
50 g Celer řapíkatý
2 stroužek Česnek
2 polévková lžíce Citronová šťáva
300 g Cizrna
40 ml Máslo čerstvé
50 g Mrkev kořen
50 ml Olej olivový extra panenský
100 g Rajčata Cherry
100 g Šalotka
1 špetka Sůl
600 g Treska aljašská
1 špetka Tymián čerstvý
2,5 l Voda pitná
200 ml Vývar telecí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 386 kcal
Kilojoule 1 617kJ
7% Sacharidy 25 g
58% Tuky 43 g
15% Sodík 294 mg
61% Bílkoviny 35 g

Pečená treska s cizrnovým pyré postup přípravy receptu:

1

Cizrnu opláchneme, očistíme od nečistot a naložíme na 4 hodiny do vody. Spolu s jednou nakrájenou šalotkou, stroužkem česneku a petrželkou dáme vařit do 1 l osolené vody. Uvařenou cizrnu následně rozmačkáme spolu se zeleninou. Na pánvi si rozehřejeme máslo a rozmačkanou směs opečeme spolu s cherry rajčátky do zlatova. Před dopečením přilijeme telecí vývar.

2

Olivový olej rozpálíme na pánvi a pouze z jedné strany začneme opékat tresku. Filet posypeme tymiánem a prolisujeme k němu stroužek česneku. Celou dobu opékáme pouze z jedné strany, aby nebyla fileta příliš propečená. V případě, že maso je z druhé strany příliš syrové, necháme dopéct pět minut v troubě.

3

Artyčokům odkrojíme špičky a očistíme je od nečistot. V hrnci si uvaříme vodu s citronovou šťávou a hodíme do ní artyčoky a na kousky nakrájenou šalotku, celer a mrkev. Vaříme téměř do měkka, poté můžeme spolu s masem a cizrnovou směsí podávat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept