Recept

Polévka z telecích drštěk

  • Polsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 47242
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

1 ks Celer řapíkatý
2 ks Cibule
1 kg Dršťky syrové
1 kávová lžička Majoránka
2 ks Mrkev kořen
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Petržel kořen
20 g Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
3 l Voda pitná
Masové kuličky
1 stroužek Česnek
2 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
200 g Telecí maso mleté
1 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 252 kcal
Kilojoule 1 054kJ
3% Sacharidy 9 g
166% Tuky 125 g
23% Sodík 450 mg
53% Bílkoviny 30 g

Polévka z telecích drštěk postup přípravy receptu:

1

Mleté maso dáme do misky, kam rozklepneme vejce, přidáme jemně nastrouhaný česnek, podle chuti osolíme, opepříme. Promícháme a rukama tvarujeme malé kuličky, které vkládáme do hrnce s vroucí a osolenou vodou, kde je vaříme asi 10 minut doměkka. Hotové kuličky scedíme, opláchneme pod tekoucí vodou.

2

Telecí dršťky očistíme, pod tekoucí vodou umyjeme, dáme je do hrnce, zalijeme vroucí vodou a povaříme. Scedíme, vrátíme zpátky do hrnce, zalijeme vařící vodou. Vaření opakujeme ještě dvakrát a vodu pořád měníme.

3

Při posledním vaření do vody přidáme oloupanou, umytou a na kousky nakrájenou mrkev, celer, petržel a oloupanou celou cibuli. Hrnec vrátíme na sporák a dršťky spolu se zeleninou vaříme doměkka.

4

Před dokončením vaření polévku dochutíme solí, pepřem, vložíme nasekanou petrželovou naň, nakonec přidáme připravené masové kuličky, posypeme majoránkou, zamícháme, přivedeme k varu a uvařenou polévku stáhneme z ohně.

Poznámka

Polévku podáváme teplou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept