Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 47243

Ingredience

1 kg Brambory
1 kávová lžička Kmín drcený
4 polévková lžíce Majoránka
1 l Mléko polotučné
30 g Mouka pohanková
3 polévková lžíce Olej stolní
2 g Sůl
1,5 l Voda pitná
4 stroužek Česnek
200 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 438 kcal
Kilojoule 1 833kJ
15% Sacharidy 53 g
20% Tuky 15 g
12% Sodík 239 mg
44% Bílkoviny 25 g

Bramboráky pro celiaky postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, polovinu z nich nastrouháme a druhou polovinu brambor uvaříme do poloměkka v osolené vodě a nastrouháme na hrubší straně struhadla. Česnek oloupeme a utřeme. Potom všechny nastrouhané brambory - vařené i syrové smícháme s moukou, ochutíme solí a pepřem, přimícháme česnek, majoránku a s mlékem ze směsi umícháme hustší, ale pořád tekuté těsto. Potom do těsta přimícháme nadrobno nakrájenou šunku.

2

Nakonec těsto nalijeme na plech, na kterém jsme rozetřeli olej, do výšky 1 centimetru a pečeme, dokud se těsto na povrchu nesrazí.

3

Když se těsto srazí potřeme bramborák ještě na povrchu tukem a dopečeme dozlatova.

4

Bramborák podáváme horký, nakrájený na jednotlivé porce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept