Telecí guláš zapečený - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí guláš zapečený
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 47244 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule |
100 g | Husí sádlo |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 ks | Paprika zelená |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
100 g | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
2 kg | Telecí hruď |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 253,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Husí sádlo, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Sůl, Telecí hruď, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí guláš zapečený postup přípravy receptu:
1 | Maso umyjeme, nakrájíme na kousky. V hrnci rozpustíme sádlo, přidáme maso, posypeme je solí, opečeme tak, aby se zatáhlo a trochu zhnědlo. Potom posypeme moukou, zapražíme, přidáme mletou papriku a za občasného míchání přidáváme na tenké plátky nakrájenou zelenou papriku, na kousky nakrájenou cibuli a česnek. Vše zalijeme studenou vodou. Hrnec přiklopíme poklicí a maso na mírném ohni dusíme přibližně 60 minut. Těsně před dovařením do guláše přimícháme nasekanou petrželovou nať. |
2 | Bramborové placky naskládáme na dno zapékací mísy, polijeme je gulášem, na guláš naskládáme zase bramborové placky. Zapékací mísu s jídlem vložíme do horké trouby a necháme zapéct 20 minut. |
3 | Zapečený guláš rozdělíme podle porcí, které pokládáme na talíře, každou porci ozdobíme nasekaným pórkem a podáváme. |
Poznámka
Takto připravený guláš podáváme teplý, talíře můžeme ještě ozdobit lžící zakysané smetany nebo jogurtem.