Recept

Telecí guláš zapečený

  • Polsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 47244
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
3 ks Cibule
100 g Husí sádlo
60 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 ks Paprika zelená
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
30 g Petržel - nať
100 g Pórek
1 kávová lžička Sůl
2 kg Telecí hruď
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 920 kcal
Kilojoule 3 851kJ
5% Sacharidy 17 g
88% Tuky 66 g
20% Sodík 394 mg
108% Bílkoviny 61 g

Telecí guláš zapečený postup přípravy receptu:

1

Maso umyjeme, nakrájíme na kousky. V hrnci rozpustíme sádlo, přidáme maso, posypeme je solí, opečeme tak, aby se zatáhlo a trochu zhnědlo. Potom posypeme moukou, zapražíme, přidáme mletou papriku a za občasného míchání přidáváme na tenké plátky nakrájenou zelenou papriku, na kousky nakrájenou cibuli a česnek. Vše zalijeme studenou vodou. Hrnec přiklopíme poklicí a maso na mírném ohni dusíme přibližně 60 minut. Těsně před dovařením do guláše přimícháme nasekanou petrželovou nať.

2

Bramborové placky naskládáme na dno zapékací mísy, polijeme je gulášem, na guláš naskládáme zase bramborové placky. Zapékací mísu s jídlem vložíme do horké trouby a necháme zapéct 20 minut.

3

Zapečený guláš rozdělíme podle porcí, které pokládáme na talíře, každou porci ozdobíme nasekaným pórkem a podáváme.

Poznámka

Takto připravený guláš podáváme teplý, talíře můžeme ještě ozdobit lžící zakysané smetany nebo jogurtem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept