Artyčoky s mátou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Artyčoky s mátou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 47245 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
450 g | Artyčoky |
40 g | Celer řapíkatý |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
1 ks | Karotka |
1 polévková lžíce | Máta |
30 ml | Olej olivový extra panenský |
90 g | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Rajčata |
30 g | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 8,5mg |
Draslík | 679,3mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky, Celer řapíkatý, Česnek, Citrony, Karotka, Máta, Rajčata, Šalotka, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Olivy černé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Artyčoky s mátou postup přípravy receptu:
1 | Artyčoky omyjeme, odřízneme stvol a spičky, abychom se dostali až na srdíčka. Po očištění vložíme do vody smíchané s citronovou šťávou. |
2 | Stranou nakrájíme šalotku, karotku, celer a všechnu pokrájenou zeleninu spolu s artyčoky a česnekem uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Artyčoky poté očistíme od chloupků uvnitř a rozkrojíme je na poloviny. |
3 | Na pánvi rozpálíme olej a lehce na něm opečeme lístky máty, sušená rajčata a vypeckované olivy. Osolíme, opepříme a smícháme s artyčoky a zeleninou. Posypeme sýrem a podáváme. |