Jednoduchý recept

Zvěřinový guláš se zeleninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 47246

Ingredience

600 g Brambory vařené
30 g Celer bulvový
400 g Cibule
120 g Cibulka jarní
20 g Feferony
300 g Hovězí plec
300 g Jelení maso
80 g Mouka polohrubá
40 g Mrkev kořen
100 g Olej rostlinný
20 g Paprika mletá sladká
150 g Paprika červená
2 g Pepř černý mletý
30 g Petržel kořen
80 g Protlak rajčatový
100 g Slanina vepřová
400 g Srnčí maso
8 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 626 kcal
Kilojoule 2 621kJ
13% Sacharidy 46 g
59% Tuky 44 g
50% Sodík 1 g
84% Bílkoviny 47 g

Zvěřinový guláš se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Srnčí, jelení a hovězí maso nakrájíme na stejně velké kostky, oloupanou cibuli nasekáme nadrobno, feferonku zbavíme semínek a posekáme najemno, mrkev, celer, petržel očistíme, omyjeme a nastrouháme nahrubo, paprikové lusky bez jádřinců nakrájíme na tenké proužky, slaninu na nudličky.

2

V hrnci rozpálíme olej, přisypeme nudličky slaniny a mírně rozškvaříme, přisypeme cibuli s kořenovou zeleninou, osmahneme, přidáme papriky, orestujeme, zasypeme mletou paprikou a rozpustíme ji v tuku. Potom vložíme do hrnce maso. Osolíme, opepříme, jakmile pustí šťávu, přidáme feferonku, podlijeme troškou vody, ale jen tolik, aby se maso nepřipalovalo a za občasného podlévání dusíme téměř doměkka.

3

Šťávu necháme vysmahnout na tuk, zaprášíme moukou, spojíme s tukem, přidáme rajčatový protlak, podlijeme vodou a dusíme nejméně 20 minut.

4

Guláš rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a posypeme posekanou jarní cibulkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept