Jednoduchý recept

Zvěřinový guláš s uzeným bůčkem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 47250
Kategorie: Maso

Ingredience

6 stroužek Česnek
600 g Cibule
20 g Feferony
200 g Játra vepřová
300 g Jelení maso
200 g Kančí maso
20 g Kmín drcený
1 ks Masox
50 g Paprika mletá sladká
5 g Pepř černý mletý
150 g Sádlo škvařené
10 g Sůl
600 g Těstoviny vařené (průměr)
200 g Vepřové ledvinky
200 g Vepřové srdce
250 g Vepřový bok uzený

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 740 kcal
Kilojoule 3 097kJ
12% Sacharidy 44 g
54% Tuky 40 g
68% Sodík 1 g
90% Bílkoviny 51 g

Zvěřinový guláš s uzeným bůčkem postup přípravy receptu:

1

Jelení maso, kančí maso, kančí srdce, ledvinku a játra odblaníme, omyjeme a nakrájíme na stejně velké kousky. Nemáme-li kančí vnitřnosti, použijeme vepřové. Uzený bůček nakrájíme na menší hranolky, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, feferonku zbavíme semínek a posekáme najemno, česnek prolisujeme.

2

V hrnci na sádle osmažíme cibuli dožluta, přisypeme hranolky bůčku, osmahneme, přidáme kančí a jelení maso, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a chvíli smažíme. Přimícháme feferonku, kmín, podlijeme troškou vody a dusíme 30 minut. Potom přidáme ledvinku, játra, srdce, ochutíme česnekem, kostkou masoxu, přilijeme vodu a dodusíme. Díky dostatečnému množství cibule a mleté papriky by měl být guláš přiměřeně hustý. Hustotu regulujeme vodou.

3

Guláš rozdělíme na talíře a podáváme s vařenými těstovinami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept