Zvěřinový guláš s uzeným bůčkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zvěřinový guláš s uzeným bůčkem
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 47250 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
6 stroužek | Česnek |
600 g | Cibule |
20 g | Feferony |
200 g | Játra vepřová |
300 g | Jelení maso |
200 g | Kančí maso |
20 g | Kmín drcený |
1 ks | Masox |
50 g | Paprika mletá sladká |
5 g | Pepř černý mletý |
150 g | Sádlo škvařené |
10 g | Sůl |
600 g | Těstoviny vařené (průměr) |
200 g | Vepřové ledvinky |
200 g | Vepřové srdce |
250 g | Vepřový bok uzený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 369,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,6mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Feferony, Játra vepřová, Jelení maso, Kančí maso, Kmín drcený, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl, Těstoviny vařené (průměr), Vepřové ledvinky, Vepřové srdce mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Masox, Pepř černý mletý, Vepřový bok uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zvěřinový guláš s uzeným bůčkem postup přípravy receptu:
1 | Jelení maso, kančí maso, kančí srdce, ledvinku a játra odblaníme, omyjeme a nakrájíme na stejně velké kousky. Nemáme-li kančí vnitřnosti, použijeme vepřové. Uzený bůček nakrájíme na menší hranolky, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, feferonku zbavíme semínek a posekáme najemno, česnek prolisujeme. |
2 | V hrnci na sádle osmažíme cibuli dožluta, přisypeme hranolky bůčku, osmahneme, přidáme kančí a jelení maso, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a chvíli smažíme. Přimícháme feferonku, kmín, podlijeme troškou vody a dusíme 30 minut. Potom přidáme ledvinku, játra, srdce, ochutíme česnekem, kostkou masoxu, přilijeme vodu a dodusíme. Díky dostatečnému množství cibule a mleté papriky by měl být guláš přiměřeně hustý. Hustotu regulujeme vodou. |
3 | Guláš rozdělíme na talíře a podáváme s vařenými těstovinami. |