Recept

Králík na černo s chřestem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 160 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 47251

Ingredience

100 g Celer bulvový
150 g Chřest bílý
2 ks Cibule
1 kg Králík
2 ks Mrkev kořen
100 g Máslo čerstvé
100 ml Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Perník
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Petržel kořen
50 g Slanina vepřová
1 špetka Sůl
400 ml Víno bílé
100 g Švestky

Nutriční hodnoty jedné porce

60% Kalorie 1,187 kcal
Kilojoule 4 968kJ
8% Sacharidy 30 g
97% Tuky 73 g
35% Sodík 709 mg
145% Bílkoviny 82 g

Králík na černo s chřestem postup přípravy receptu:

1

Králíka naporcujeme, stehna oddělíme a hřbet vykostíme, pokapeme olejem a dáme odležet do chladničky. Stehna nařízneme na několika místech a do naříznutých míst vložíme špek. Stehna potřeme solí a pepřem.

2

Na pánvi rozpálíme olej a stehna ze všech stran lehce opečeme. Maso dáme stranou a na pánvi orestujeme na drobno nakrájenou mrkev, celer, petržel a cibuli. Po třech minutách přilijeme víno a po dalších dvou přidáme švestky. Směsí zalijeme stehna a dáme do ledničky 24 hodin marinovat.

3

Druhý den stehna vyndáme a dáme péct na 90 minut při teplotě 140 °C. Maso ze hřbetu osolíme, opepříme a dáme opéct na másle. Hřbet následně obalíme v nastrouhaném perníku, dáme na minutku ještě opékat na pánev, kam přidáme i na větší kusy pokrájený chřest. Na závěr jen rozložíme na talíř, přidáme králičí stehno a posypeme petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept