Jednoduchý recept

Lovecký guláš

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 47253
Kategorie: Maso

Ingredience

300 g Chléb konzumní
3 g Kmín mletý
3 g Majoránka
50 g Mouka polohrubá
3 g Nové koření mleté
3 g Pepř černý mletý
600 g Srnčí maso
10 g Sůl
200 g Telecí ledviny
200 g Telecí mozek
200 g Telecí srdce

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 371 kcal
Kilojoule 1 552kJ
9% Sacharidy 33 g
10% Tuky 8 g
42% Sodík 830 mg
74% Bílkoviny 42 g

Lovecký guláš postup přípravy receptu:

1

Srnčí maso vykostíme, kost si ponecháme, srnčí maso, srdce, ledvinku důkladně odblaníme, odřežeme úpony, šlachy a čisté maso nakrájíme na kostky. Mozeček odblaníme a naškrábeme. Nemáme-li srnčí vnitřnosti, použijeme telecí.

2

Do pekáčku nasypeme kostky masa, přiložíme srnčí kost, co zbyla z vykošťování, osolíme, opepříme, okmínujeme, okořeníme mletým novým kořením, ovoníme majoránkou, podlijeme vodou a dáme do trouby péct. Po 20 minutách přimícháme naškrábaný mozeček, posypeme moukou a vrátíme do trouby. Pečeme asi 1 hodinu, guláš v pekáčku promícháme, podle potřeby dolijeme vodu a ještě krátce zapečeme. Před podáváním vyndáme kost.

3

Guláš rozdělíme na talíře a podáváme s čerstvým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept