Skopová plec plněná - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopová plec plněná
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 47254 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Husí sádlo |
3 kg | Skopová plec |
Nádivka | |
---|---|
3 ks | Cibule |
100 g | Hrušky |
150 g | Jablka |
70 g | Maces - nekvašený chléb |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
2 dl | Voda pitná |
Omáčka | |
600 g | Cibule červená |
1 kávová lžička | Kmín celý |
1 polévková lžíce | Med včelí |
1 dl | Olej olivový extra panenský |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
3 dl | Voda pitná |
2 dl | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 75,1mg |
Draslík | 238,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 92,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Husí sádlo, Cibule, Hrušky, Jablka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Kmín celý, Med včelí, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Skopová plec, Maces - nekvašený chléb, Pepř černý mletý, Cibule červená, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopová plec plněná postup přípravy receptu:
1 | Omáčka: Cibuli oloupeme, nakrájíme na malé kousky, uvaříme doměkka. Měkkou cibuli propasírujeme přes sítko, dáme do kastrůlku, přidáme med, přilijeme vývar, podle chuti sůl, pepř, posypeme kmínem, nakonec podle potřeby přilijeme olej a vše dobře prohřejeme. |
2 | Nádivka: Hrušky spolu s jablky oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle a dáme je do misky. Maces namočíme do studené vody, po chvilce vymačkáme a dáme do misky s ovocem, kam přisypeme oloupanou a drobně nakrájenou cibuli, rozklepneme vejce, podle chuti přisypeme sůl, pepř, všechny suroviny smícháme a vypracujeme jemnou náplň. |
3 | Plec ostrým nožem vykostíme, maso umyjeme, nakrájíme na velké pláty, které osolíme, opepříme, pod potravinářskou fólii jemně naklepeme. Pláty masa naplníme připravenou náplní, zavineme do rolády a spojíme nití. Připravené rolády poklademe na pekáč, polijeme rozehřátým sádlem, vložíme do trouby, kde pečeme 90 minut. Po dobu pečení maso poléváme omastkem a kropíme vodou. |
4 | Hotové rolády vytáhneme z trouby, necháme 10 minut odpočinout a nakrájíme na tenké plátky. Každou porci přeléváme cibulovou omáčkou. |
Poznámka
Toto jídlo servírujeme jako hlavní teplé jídlo, vhodnou přílohou je bramborová kaše a dušená rýže.