Jednoduchý recept

Zvěřinový guláš na slanině

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 47255
Kategorie: Maso

Ingredience

2 g Bobkový list
4 stroužek Česnek
300 g Chléb konzumní
400 g Cibule
30 ml Citronová šťáva
500 ml Hovězí vývar základní
4 g Jalovec
600 g Kančí kýta
3 g Kmín drcený
60 g Kompot jeřabinový
80 g Olej rostlinný
5 g Paprika mletá pálivá
20 g Paprika mletá sladká
2 g Pepř černý mletý
50 ml Rum
250 g Slanina vepřová
400 g Srnčí kýta
50 g Strouhanka
10 g Sůl
200 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 790 kcal
Kilojoule 3 306kJ
13% Sacharidy 46 g
50% Tuky 37 g
66% Sodík 1 g
97% Bílkoviny 55 g

Zvěřinový guláš na slanině postup přípravy receptu:

1

Srnčí a kančí kýtu nakrájíme na kostky, cibuli nasekáme nadrobno, slaninu nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme.

2

V hrnci rozpálíme olej, přisypeme slaninu, částečně rozškvaříme, přidáme cibuli s masem a zprudka osmahneme. Zmírníme oheň, osolíme, opepříme, okmínujeme, okořeníme drceným jalovcem, bobkovým listem, podlijeme bílým vínem a podusíme. Když se tekutina téměř vydusí, posypeme mletou sladkou a pálivou paprikou, rozpustíme v tuku, podlijeme vývarem, posypeme strouhankou, ochutíme česnekem a dodusíme doměkka.

3

Před odstavením z ohně přimícháme scezené jeřabiny, dochutíme rumem a citronovou šťávou.

4

Před podáváním vyndáme bobkový list, guláš rozdělíme na talíře a podáváme s čerstvým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept