Zvěřinový guláš na slanině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zvěřinový guláš na slanině
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 47255 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 g | Bobkový list |
4 stroužek | Česnek |
300 g | Chléb konzumní |
400 g | Cibule |
30 ml | Citronová šťáva |
500 ml | Hovězí vývar základní |
4 g | Jalovec |
600 g | Kančí kýta |
3 g | Kmín drcený |
60 g | Kompot jeřabinový |
80 g | Olej rostlinný |
5 g | Paprika mletá pálivá |
20 g | Paprika mletá sladká |
2 g | Pepř černý mletý |
50 ml | Rum |
250 g | Slanina vepřová |
400 g | Srnčí kýta |
50 g | Strouhanka |
10 g | Sůl |
200 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 28,3mg |
Draslík | 401,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,8mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Hovězí vývar základní, Kmín drcený, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Rum, Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Jalovec, Kančí kýta, Kompot jeřabinový, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Srnčí kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zvěřinový guláš na slanině postup přípravy receptu:
1 | Srnčí a kančí kýtu nakrájíme na kostky, cibuli nasekáme nadrobno, slaninu nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme. |
2 | V hrnci rozpálíme olej, přisypeme slaninu, částečně rozškvaříme, přidáme cibuli s masem a zprudka osmahneme. Zmírníme oheň, osolíme, opepříme, okmínujeme, okořeníme drceným jalovcem, bobkovým listem, podlijeme bílým vínem a podusíme. Když se tekutina téměř vydusí, posypeme mletou sladkou a pálivou paprikou, rozpustíme v tuku, podlijeme vývarem, posypeme strouhankou, ochutíme česnekem a dodusíme doměkka. |
3 | Před odstavením z ohně přimícháme scezené jeřabiny, dochutíme rumem a citronovou šťávou. |
4 | Před podáváním vyndáme bobkový list, guláš rozdělíme na talíře a podáváme s čerstvým chlebem. |