Mufloní guláš s nakládanými houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mufloní guláš s nakládanými houbami
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 47256 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 g | Bobkový list |
300 g | Chléb konzumní |
300 g | Cibule |
200 g | Houby nakládané |
150 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1000 g | Mufloní maso |
3 g | Nové koření celé |
2 g | Pepř černý mletý |
10 g | Sůl |
2 g | Tymián sušený |
1000 ml | Vývar z hovězích kostí |
250 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 38,3mg |
Draslík | 796,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 1,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Houby nakládané, Nové koření celé, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mufloní maso, Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí , Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mufloní guláš s nakládanými houbami postup přípravy receptu:
1 | Maso z mladšího muflona nakrájíme na menší kousky, cibuli nadrobno, mrkev, celer, petržel očistíme, omyjeme a nastrouháme nahrubo. |
2 | V hrnci na másle zpěníme cibuli, přisypeme kořenovou zeleninu, krátce osmahneme, přidáme maso, orestujeme a jakmile pustí šťávu, osolíme, opepříme, okořeníme novým kořením, bobkovým listem, tymiánem a podusíme ve vlastní šťávě do vysmahnutí na tuk. |
3 | Nyní posypeme hladkou moukou, spojíme s tukem, podlijeme vývarem z kostí a dusíme doměkka. Krátce před koncem dušení přilijeme nakládané houby i s nálevem, provaříme a odstavíme. |
4 | Před podáváním vyndáme celé koření, rozdělíme na talíře a doplníme čerstvým chlebem. |