Jednoduchý recept

Meruňky s vanilkovým krémem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 47257
Kategorie: Krémy, polevy

Ingredience

2 g Citronela
4 g Koriandr celý
1 kg Meruňky
4 g Pepř černý celý
1 l Sirup cukerný
5 g Skořice celá
1 ks Vanilkový lusk
Na krém
80 g Cukr krupice
60 g Cukr vanilka
300 ml Smetana 12% (konzumní)
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
4 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 393 kcal
Kilojoule 1 643kJ
17% Sacharidy 61 g
21% Tuky 16 g
0% Sodík 9 mg
9% Bílkoviny 5 g

Meruňky s vanilkovým krémem postup přípravy receptu:

1

Do rendlíku vlijeme cukerný sirup, vanilkový lusk vyškrábneme a obsah i lusk přihodíme do rendlíku k sirupu. Přidáme skořici, citronelu, koriandr, pepř a vše přivedeme k varu. Vložíme polovinu meruněk a 15 minut povaříme za stálého otáčení, meruňky nesmí úplně změknout. Děrovanou naběračkou meruňky vyjmeme a stejně uvaříme i druhou polovinu. Necháme vychladnout, šťávu přecedíme do mísy. Meruňky rozpůlíme, oloupeme, zbavíme pecky a přidáme do mísy ke šťávě.

2

Mísu zakryjeme fólií a necháme 3 hodiny chladit v lednici.

3

Zatím ušleháme žloutkový krém. V rendlíku vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, mezitím necháme přejít varem smetanu s vanilkovým cukrem a mírně vychladlé přiléváme do rendlíku se žloutky a za stálého šlehání metlou povaříme do zhoustnutí. Přelijeme do mísy a necháme úplně vychladnout. Šlehačku vyšleháme dotuha a po částech vmícháme do krému, dáme na chvíli do lednice.

4

Meruňky rozložíme na střed talíře, zalijeme šťávou a okolo navršíme žloutkový krém.

Poznámka

Uvařené meruňky se musí 3 hodiny chladit v lednici.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept