Jednoduchý recept

Zvěřinový guláš s povidly

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 47259
Kategorie: Maso

Ingredience

30 g Česnek
300 g Chléb konzumní
500 g Cibule
60 g Cibule - nať
15 g Feferony
20 g Hořčice kremžská
500 g Jelení maso
40 g Jíška instantní
500 g Kančí maso
10 g Kmín mletý
3 g Majoránka
10 g Nové koření mleté
80 g Paprika červená
40 g Paprika mletá sladká
5 g Pepř černý mletý
30 g Povidla švestková
40 g Protlak rajčatový
150 g Sádlo škvařené
15 g Sůl
5 g Tymián sušený
15 g Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 704 kcal
Kilojoule 2 947kJ
15% Sacharidy 53 g
47% Tuky 35 g
53% Sodík 1 g
80% Bílkoviny 45 g

Zvěřinový guláš s povidly postup přípravy receptu:

1

Kančí a jelení maso odblaníme, zbavíme šlach a nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli naskáme nadrobno, papriku bez jádřince nakrájíme na slabé proužky, feferonku rozřízneme, vyškrábneme semínka a lusk posekáme najemno.

2

V hrnci na sádle zpěníme cibuli, posypeme mletou paprikou, rozpustíme v tuku, přidáme maso, osmahneme, podlijeme vroucí vodou, osolíme, opepříme a dusíme asi 1 hodinu. Okořeníme kmínem, novým kořením, zázvorem, tymiánem, majoránkou, ochutíme kremžskou hořčicí, rajčatovým protlakem, přidáme papriku, feferonku, povidla, promícháme a provaříme. Zahustíme tmavou jíškou a dodusíme. Hustotu guláše regulujeme vroucí vodou.

3

Hotový guláš rozdělíme na talíře, posypeme posekanou cibulovou natí a podáváme s čerstvým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept