Zvěřinový guláš s povidly - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zvěřinový guláš s povidly
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 47259 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
30 g | Česnek |
300 g | Chléb konzumní |
500 g | Cibule |
60 g | Cibule - nať |
15 g | Feferony |
20 g | Hořčice kremžská |
500 g | Jelení maso |
40 g | Jíška instantní |
500 g | Kančí maso |
10 g | Kmín mletý |
3 g | Majoránka |
10 g | Nové koření mleté |
80 g | Paprika červená |
40 g | Paprika mletá sladká |
5 g | Pepř černý mletý |
30 g | Povidla švestková |
40 g | Protlak rajčatový |
150 g | Sádlo škvařené |
15 g | Sůl |
5 g | Tymián sušený |
15 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 95,1mg |
Draslík | 730,2mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,1mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cibule - nať, Feferony, Jelení maso, Kančí maso, Majoránka, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl, Tymián sušený, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Hořčice kremžská, Jíška instantní, Kmín mletý, Nové koření mleté, Pepř černý mletý, Povidla švestková, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zvěřinový guláš s povidly postup přípravy receptu:
1 | Kančí a jelení maso odblaníme, zbavíme šlach a nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli naskáme nadrobno, papriku bez jádřince nakrájíme na slabé proužky, feferonku rozřízneme, vyškrábneme semínka a lusk posekáme najemno. |
2 | V hrnci na sádle zpěníme cibuli, posypeme mletou paprikou, rozpustíme v tuku, přidáme maso, osmahneme, podlijeme vroucí vodou, osolíme, opepříme a dusíme asi 1 hodinu. Okořeníme kmínem, novým kořením, zázvorem, tymiánem, majoránkou, ochutíme kremžskou hořčicí, rajčatovým protlakem, přidáme papriku, feferonku, povidla, promícháme a provaříme. Zahustíme tmavou jíškou a dodusíme. Hustotu guláše regulujeme vroucí vodou. |
3 | Hotový guláš rozdělíme na talíře, posypeme posekanou cibulovou natí a podáváme s čerstvým chlebem. |