Kuřecí prsa plněná mletým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí prsa plněná mletým masem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 47260 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Kuřecí prsa |
70 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
50 ml | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Rohlíky bílé |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
300 g | Vepřové maso mleté |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 616,0mg |
---|---|
Cholesterol | 415,6mg |
Draslík | 972,7mg |
Vláknina | 998,8mg |
Vitamín A | 281,6mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Olej rostlinný, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vepřové maso mleté mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Rohlíky bílé, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí prsa plněná mletým masem postup přípravy receptu:
1 | Rohlík nakrájíme a přelijeme smetanou, kuřecí prsa naklepeme. |
2 | V misce rozmícháme mleté maso se solí, pepřem, muškátovým oříškem, žloutky a navlhčeným rohlíkem. Směs rozdělíme na naklepaná kuřecí prsa, přehneme, sklepeme okraje a na oleji osmažíme z obou stran. |
3 | K osmaženému masu přidáme máslo a pečeme v předehřáté troubě doměkka. |
Vyhlédla jsem si tento recept k vyzkoušení. Po pečlivém přečtení množství masa a ostatních surovin, jsem vše o trochu snížila. Porce by byly moc velké. Ale pro větší jedlíky je to v pořádku. Smetany se dá podle potřeby a místo několika žloutků bych klidně použila jedno vejce. Po opečení jsem ještě k masu do pekáčku přidala trošku vody, přikryla víkem a spíš chvíli dodusila než upekla, jen ke konci jsem odklopila víko. Povrch kapes jsem posypala směsí hrubozrnného koření.