Recept

Zapékané ústřice s rajčatovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 47262
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 špetka Cukr krupice
0,5 polévková lžíce Nakládaný zelený pepř
3 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
0,5 polévková lžíce Pepř cayenský
1,5 polévková lžíce Petržel - nať
220 g Rajčata
2 ks Šalotka
0,5 kávová lžička Sůl
5 polévková lžíce Sýr Čedar
12 ks Ústřice
1 l Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 572 kcal
Kilojoule 2 393kJ
14% Sacharidy 51 g
31% Tuky 23 g
84% Sodík 2 g
72% Bílkoviny 40 g
Zapékané ústřice s rajčatovou omáčkou

Zapékané ústřice s rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Lastury ústřic dobře očistíme a omyjeme. V hrnci přivedeme k varu zeleninový vývar. Když se začne vařit, ponoříme do něj ústřice a pomalu je vaříme 3-5 minut. Pak je scedíme a necháme okapat. Ústřice otevřeme, odstraníme horní polovinu lastury a ponecháme je v lasturách.

2

Očištěnou šalotku drobně pokrájíme, petrželku omyjeme, drobně pokrájíme a několik lístků si necháme na ozdobu. Zralá rajčata omyjeme, spaříme horkou vodou, oloupeme. Z rozkrájených rajčat odstraníme semínka a pak je rozkrájená nahrubo rozmixujeme, nebo je vidličkou rozmačkáme.

3

V pánvi rozpálíme olej a šalotku podusíme. Přimícháme cayenský a zelený pepř, rajčatové pyré a podle chuti osolíme a případně dochutíme špetkou cukru.

4

Ústřice posypeme nastrouhaným sýrem. Každou ozdobíme kopečkem rajčatového pyré (po 1 lžičce), poskládáme je do zapékací mísy. Pečeme v předehřáté troubě na 190°C 10 minut, ozdobíme lístkem petrželky a ihned servírujeme.

Poznámka

K ústřicím podáváme plátky chemicky neošetřeného citrónu.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept